Προσλήψεις στο νοσοκομείο Καλαμάτας

0
854

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΑΕΔ τις επόμενες ημέρες στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας θα αναλάβουν εργασία 17 άτομα (7 νοσηλεύτριες, 5 τραυματιοφορείς, 1 ιατρικών συσκευών, 1 ιατρικών εργαστηρίων, 1 οδηγό, 1 ειδικό παιδαγωγό, 1 φυσικοθεραπευτή) και στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας  5 άτομα (2 νοσηλεύτριες,  2 ιατρικών εργαστηρίων, 1 ιατρικών συσκευών).

Παράλληλα μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, διορίζονται στο Γ.Ν. Καλαμάτας τρεις (3) μόνιμες ΤΕ Νοσηλεύτριες από τους  κυλιόμενους πίνακες της προκήρυξης 5Κ του ΑΣΕΠ.

Αισιόδοξα εμφανίζονται τα πράγματα και στο θέμα της στελέχωσης με Ιατρικό Προσωπικό καθώς ολοκληρώθηκαν οι διορισμοί και αναμένονται μέσα στο Φλεβάρη πέντε (5) μόνιμοι Ιατροί (2 Παθολογίας, 1 ΜΕΘ, 1 Γαστρεντερολογίας, 1 Αναισθησιολογίας) και δύο (2) (1 Παθολογίας και 1 Καρδιολογίας) για την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας.

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες πραγματοποιείται από το Υπουργείο Υγείας, η κατανομή των 2.000 μόνιμων ειδικευμένων Ιατρών εκ των οποίων στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας αναμένονται 10-15 θέσεις.

Όσον αφορά στο θέμα των Επικουρικών Ιατρών, σήμερα στις 2 Νοσηλευτικές Μονάδες Καλαμάτας και Κυπαρισσίας,  υπηρετούν  35 Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων η μισθοδοσία για τους 22 με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Π. Πολάκη εντάχθηκε στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕπΑΝΕΚ.

Οι υπόλοιποι 13 συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά μέσα από τον Προϋπολογισμό  του Νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα τις επόμενες ημέρες για την Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας  αναμένονται άλλοι 10 νέοι επικουρικοί  Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Με αφορμή τα ανωτέρω ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Γεώργιος Μπέζος τόνισε ότι τα πράγματα επάνω στον ευαίσθητο τομέα της στελέχωσης των  Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας-Κυπαρισσίας, με Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό κινούνται αισιόδοξα. Οι προσλήψεις που γίνονται έρχονται να καλύψουν σημαντικά κενά. Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική επίτευξη  αυτού του μεγάλου στρατηγικού στόχου.

Πηγή: www.sofokleousin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ